Ingen begivenheder fundet.

Babysalmesang

Forestil dig et rum med 10 babyer, og 10 unge mødre. Hvordan lyder der? Forestil dig så, at der er helt ro. Og så begynder en højtaler at spille ”Sov sødt, barnlille”

Sov sødt, barnlille!

Lig rolig og stille,

så sødelig sov

som fuglen i skov,

som blomsterne blunde i enge!

Gud Fader har sagt:

Stå, engle, på vagt,

hvor mine de små er i senge!

Vi er til babysalmesang i Døves Kirke. Og det er nu ikke fordi de små sover. De pludrer lystigt med.  Men der er ingen skrig, klynken eller mødre, der traver frem og tilbage i et forsøg på at berolige deres baby. Salmerne og kirkerummets ro smitter af på både børn og mødre, og babyerne ser ud til at nyde musikken og deres mors hænder. Nogle sidder roligt på mors trygge arm, mens andre møfler rundt imellem hinanden i et patchwork -tæppe.

Sabine Pedersen, en af mødre skriver:

"At være med til babysalme sang var bestemt ikke det jeg, inden jeg blev mor, tænkte barslen skulle bruges på. Jeg havde et billede af at man skulle have et kendskab til salmer, kunne synge og at det hele ville gå op i Gud, Jesus og fadervor. Her tog jeg bestemt fejl.

Det er bestemt en genial ide. Musikpædagogen Anne Mette har en smuk stemme og kombineret med kirkens særlige akustisk, har det været en fornøjelse at lytte til, man nænner ikke rigtigt at synge med ;)

Det har været sand fornøjelse at se hende synge velkomst sangen, hver gang og se de forskellige reaktioner fra børnene. Der har været plads til dem alle; trætte børn, sovende, de stille, de larmende og de aktive børn, har der været plads til og alt er blevet taget med et smil og godt humør.

Babysalmesang har været en god blanding af noget rolig musik, og noget aktiv bevægelse. Især ”sko min pony, sko min hest”- sangen, med tilhørende galop, er blevet et hit herhjemme. Anne Mette har fastholdt en god balance mellem at introducere nye ting, men stadig fastholde en rutine med faste velkendte sange. Så man har haft mulighed for at lære sangene godt at kende, dejligt!

Både før og efter salmesangen har kirkens lokaler været åbne. Det er nogen søde, og meget hjertelige, mennesker der arbejder i de døves kirke. De har sørget for at gøre det hele hyggeligt og at alt praktisk er til stede så som puslepladser, højstole og legetæpper. Rigtigt dejligt, at kunne sidde og få en kop kaffe, en bid mad og en hyggelig sludder og efterfølgende kunne låne en paraply under regnvejret.

Babysalmesang har været en positiv oplevelse, som bestemt kan anbefales til alle."

Døves Kirke arrangerer gerne babysalmesang, hvis der er en gruppe mødre som gerne vil have deres baby til babysalmesang med tegnsprogstolkning i kirken.

Der kan skrives til kirkekontoret ved interesse og forespørgsel:

Kontakt kirkekontoret