Else Knudsens fortælling om hvordan Åbent Hus blev til i Døves Kirke i 1998

Jeg begyndte på efterløn i 1990, så jeg besøgte sommetider en ældre døv dame der hed Ruth Toftgård Nielsen. Ruth fortalte mig en dag, at hun så i døvebladet, at der var Åbent hus i Døves Kirke, så spurgte hun mig om vi kunne komme i kirken for at se hvad Åbent hus var for noget. Vi kom en onsdag i 1998, og hilste på Døvepræst Tillners datter Pernille, men hun bad os om at komme ugen efter, for hun var optaget den dag. 

Vi kom så igen ugen efter og vi mødte Jørgen Kringhøj som var kirketjener i Døves Kirke. Vi sad sammen og drak kaffe, der var ingen andre til Åbent hus. Kun mig og Ruth sammen med Jørgen Kringhøj. Vi var nemlig de første der kom til Åbent hus. Vi aftalte at mødes til Åbent hus hver 14. dage, og det gjorde vi så i et års tids sammen med Pernille og Jørgen, hvor vi hyggede os med snak, kaffe og indimellem på forskellige udflugter, fx en sommer udflugt i Zoo med madpakke og en kage som jeg havde bagt. 

Efter et års kom Kresten Helleberg og et par stykker mere, og da nuværende samtalerum blev for lille, flyttede Åbent hus til nuværende kirkekontoret (gammel sakristi) og der begyndte jeg at komme hver onsdag sammen med Ruth. 

Efterhånden kom der flere og flere til åbent hus og imens blev præstebolig renoveret til menighedshus. Åbent hus blev flyttet til i menighedshus lokale for at få mere plads. 

Siden hen har jeg været til Åbent hus hver eneste eneste onsdag bortset fra juli måned hvor jeg holder ferie.

Else Knudsen, 85 år. 2013

 

Åbent Hus har fødselsdag den 11. februar 1998