Dåb

Hvis I ønsker en dåb i Døves Kirke eller i en sognekirke i Københavnsområdet, skal I henvende jer til døvepræst Lise Lotte Kjær på llk@km.dk. I aftaler et møde med Lise Lotte.I vælger selv, om I ønsker mødet i kirken eller hjemme hos jer selv. Ved mødet forklarer Lise Lotte om dåben og gennemgår ritualet.

Inden dåben: Kirken har et lille lokale, som også bruges som dåbsværelse. Her kan man være før dåben - skifte ble og tøj og give flaske eller amme.

Hvis I har nogle praktiske spørgsmål, kan I maile til vores kirketjener Alyson Araujo på alalb@km.dk

Hvis I ønsker en dåb i en sognekirke i uden for Københavnsområdet, skal I henvende jer til døvepræst Marie-Louise Bork Winther på mlbw@km.dk. I aftaler et møde med Marie-Louise. Ved mødet forklarer Marie-Louise om dåben og gennemgår ritualet.

Hvad skal du gøre?

Du skal anmelde dit barns fødsel senest 14 dage efter fødslen.

Hvis der er en jordemoder med til fødslen, står hun normalt for fødselsanmeldelsen.

Ellers skal du selv sørge for at melde fødslen til kirkekontoret eller præsten i morens sogn.

Hvis I ønsker fælles forældremyndighed, men ikke er gift, skal faren underskrive en "omsorgs- og ansvarserklæring" senest 14 dage efter fødslen.

Du finder de relevante blanketter på www.personregistrering.dk

Navnet

Barnet skal navngives senest 6 måneder efter fødslen.

Det kan ske i forbindelse med dåben, hvor du til dåbssamtalen fortæller præsten, hvad barnet skal hedde.

Hvis barnet ikke skal dåbes, eller det skal navngives før dåben, skal du udfylde og sende en blanketten ”Navngivning” (www.personregistrering.dk) til kirkekontoret.

På Familiestyrelsens hjemmeside kan du finde en liste over godkendte fornavne.

Faddere

Før dåben skal I vælge mindst to og højst fem faddere til jeres barn. Fadderne skal selv være døbt.

I skal oplyse faddernes navne og adresser til kirkekontoret eller præsten.

Gudfaren eller gudmoren er den person, der bærer barnet til dåben. Det er for det meste en af fadderne eller forældrene.

Sådan foregår dåben

Ved dåben får jeres barn et dåbslys som symbol på det lys, Gud tænder for os i dåben.

I Døves Kirke giver vi også en børnebibel med en lille hilsen som gave, når jeres barn bliver døbt.

Dåbsgudstjenesten tager ca. 40 minutter.

Folkekirkens dåbsritual på dansk tegnsprog