LUTHER-REJSE TIL TYSKLAND 18.-21. september 2018

Dag 1: Udrejse

Afrejse med bus fra København om morgenen (Info om tidspunkt+mødested kommer senere)

Vi sejler fra Gedser til Rostock. Vi spiser morgenmad i færgen.

Vi fortsætter mod Wittenberg.

Aftensmaden på hotel i Wittenberg.

Dag 2: Wittenberg

Byrundturen  i "Lutherbyen", Wittenberg.

Aftensmad på hotellet.

Efter anftensmad skal vi have andagt  i Stadtkirche.

Dag 3: Eisleben og Erfurt

Inden vi forlader Witenberg, skal vi se et stykke livsglæde: en farverig  skole med skæve vikler og livlige fantasi.

Vi kører til Eisleben, hvor Martin Luther både blev født og døde.

Derefter kører vi til Erfurt, som er den ældste by i Thüringen. Det var her, Martin Luther gik på universitetet i 1501- 1505. Han levede derefter i Augustinerklosteret ind i 1508, hvor vi får en rundvisning.

Derefter fortsætter vi til Eisenach, hvor vi spiser aftensmad og overnatter.

Dag 4: Wartburg og hjemrejse

Vi besøger middelalderborgen Wartburg. Denne er en af de bedst bevarede borge fra middelalderens Tyskland. Det var her, Luther holdtes skjult i et år. Under sit ophold på Wartburg oversatte han Det Nye Testamente fra græsk til tysk.

Efter besøget på Wartburg kører vi hjem til København. Vi sejler fra Puttgarden i Rødby og er hjemme igen om aftenen.